top of page

Keratin Bakım Nedir?

Aslında keratin, saçımıza dayanıklılık ve parlaklık veren bir proteindir. Boya, aşırı ısı, rüzgar gibi etkenlerden dolayı saçtaki yıpranmayı düzeltme amacıyla yaptırılmaktadır. Saça anında etki ederek canlı ve parlak bir görünüm kazandırmasının yanında aşırıya kaçılması saçlara büyük ölçüde zarar vermektedir.

Keratin Bakım Faydaları

  • Saçı uzun süre korur.

Keratin bakımı doğru bir şekilde uygulandığında saçtaki yıpranmaları onarır. Saç köklerinden alınan bu bakım yönteminin ardından sülfatsız yani tuzsuz şampuanlar tercih ettiğinizde keratin bakımının faydalarını daha uzun süre görebilirsiniz.

  • Saçlarınız düzleşir.

Saçlarınız, keratin bakımı yaptırdıktan sonra etkisi geçene kadar dümdüz kalır. İşlem sırasında keratinin saçınıza tam olarak işleyebilmesi için düzleştirici kullanır.Brezilya fönü ile keratin bakım bu özellikleri nedeniyle karıştırılmaktadır. Brezilya fönü, yarı kalıcı düzlük sağlamak için kullanılan bir yöntemdir ve keratin kullanılır. İşlemler birbirine benzer görünse de amaçlar birbirinden farklıdır.

  • Saçlarınız parlak ve yumuşak olur.

Kuaförde yaptırdığınız keratin bakım işlemi sonucunda saçlarınızda 3 – 4 ay boyunca parlaklık ve yumuşaklık kazanır. Keratin bakımı ne işe yarar sorusuna verilebilecek en net cevaplardan biridir. Çünkü bu işlem sonucunda kurumuş ve yıpranmış saçlar tarihe karışır.

  • Evde de uygulayabilirsiniz.

33 görüntüleme0 yorum
bottom of page